HISTORISK DM OVERSTÅET!

30074352_875190289334293_342141635_o
Mandag aften sluttede et historisk DM i snooker. Flere har efterfølgende kaldt det for det største DM nogensinde afviklet, hvilket det er svært at være uenig i.

Niveauet i turneringen var tårnhøjt, og der blev noteret 28 breaks på High Break-listen, som talte breaks på 40+. heriblandt var der to 100-breaks, og det ene af dem et majestætisk 147 af den nykårede danmarksmester Daniel Kandi!

Hans 147-break er det første 147-break nogensinde lavet i en turnering af en dansker. Han er den anden dansker til at lave 147. Den anden er Rune Kampe, som har lavet det én gang i en træningskamp.

Daniel Kandi viste højt niveau igennem hele turneringen og endte overlegent med at slå Allan Norvark 5-1 i finalen. Derved fik han for sjette gang i sin karriere hængt guldmedaljen om halsen.

Bronzemedaljerne gik til Ali Ijaz fra Albertslund BC og Rune Kampe fra Frederiksberg BK. Sølvmedaljen gik til Allan Norvark fra Frederiksberg BK. Stort tillykke og flot præstation!

DM kan opsummeres med følgende højdepunkter:
– 45 tilmeldte deltagere
– Lange distancer i både kvalifikationen og ved finalestadiet
– Nye klæder på alle borde (Strachan 6811 tournament 30 oz)
– Nye baller på alle borde (Aramith tournament champion 1G)
– Dommerseminar hvor World Snooker-dommer Alex Crisan uddannede 5 nye internationale Class 3 dommere
– Dommere på alle kampe ved finalestadiet
– Professionel livestream med kommentatorer
– Fotografer som tog flere hundrede billeder af eventet og deltagerne
– Afslutnings-banquet med rekord-mange deltagere
– Flere nye spillere og masser af tilskuere
– 28 breaks på High Break-listen (heriblandt 2 x 100-breaks)
– Det første 147-break lavet i en turnering af en dansker
– Besøg af TV NEWS, som sendte live fra DM og interviewede Daniel Kandi
– Medieomtale af Daniels fantastiske 147-break i Ritzau, TV Lorry Nord, P3, P4, Jyllands-Posten, BT, Ekstra Bladet, TV2, TV2 NEWS, MetroXpress, thecueview.com og World Snooker

En kæmpe tak skal lyde til alle dem, som har bidraget til at gøre danmarksmesterskabet til noget helt særligt, herunder en særlig tak til:
Henrik Kaj Hansen og Jonas Wittenburg hos Copenhagen Pool & Snooker House for at huse eventet og sørge for lækre forhold med nye klæder på bordene.

Lasse Petersen og hans firma INKPRO for at sponsorere dommerne med 1.000 kr. hver, Daniel Kandi med 10.000 kr. for sit 147-break og Rune Kampe med 2 x 1.000 kr. for at have lavet High Breaks to af dagene.

John Pedersen og Mikkel Bo Rasmussen for at tage fantastiske billeder.

Dommerne: Michelle Hein, Mensur Mehdi, Mads Brundbjerg, Andreas Koll Petersen (Class 3), Alex Tanev Persson (Class 3), Allan Bruun (Class 3), Michael Feldthaus (Class 3), Casper Petersen (Class 3) og Hans Peter Roth (Class 3).

Turneringsleder Allan Bruun og Turneringsleder-assistent Michael Fihl for at håndtere turneringen på fin vis og sikre en flot afvikling af eventet.

Hans Peter Roth for et utroligt flot stykke arbejde med at komme ud til medierne med Daniel Kandis 147-break, for at arrangere og ordne det praktiske med dommerkurset, kommentere på livestream og opdatere med opslag på Facebook.

Henrik Munk, Kent Erichsen og Mike Hjort Christensen for livestream.

Spillerne som har trænet op til eventet, og alle andre som har bidraget med en hånd her og der, når der har været brug for det.

De varmeste hilsner

Per Micki Christensen
Formand for Snookerudvalget
DDBU