Interview med Kris Dyrehauge

I anledning af Kris Dyrehauges 13 års fødselsdag bringer vi dette interview der blev lavet i efteråret 2012.

Interview med Kris Dyrehauge

12-årige Kris Dyrehauge spiller snooker på konkurrenceplan og deltager på lige fod med de voksne spillere til turneringerne rundt om i Danmark. Han træner til dagligt i klubben Bristol i Odense. Vi mødte Kris til en snak om, hvordan det er at spille snooker i de voksnes række, træningen og interessen for spillet.

Af Helene Louise Hansen

kris

I et lokale i billardklubben Bristol i Bolbro står et stort, grønt snookerbord. Ved siden af bordet står en lille, orangehåret dreng. Han kridter sin kø, læner sig ind over bordet og skyder en kugle i hul med et ordentligt ”klonk”. Kris Dyrehauge spiller snooker på konkurrenceplan og er på nuværende tidspunkt placeret som nummer 12 på den danske rangliste.

”Det sjoveste er nok, når vi skal spille turneringer, og jeg får lov til at spille imod alle de andre. Men jeg går ikke så meget op i at vinde. Jeg gør det, fordi jeg kan lide at spille, og jeg synes, det er sjovt og interessant”, siger Kris og fortæller, at han træner 3-4 gange om ugen i 3-4 timer per gang. Han elsker at spille snooker, men nogle gange savner han at træne med nogen på hans egen alder.

Udover Kris er der kun én anden ungdomsspiller i Danmark, nemlig 16-årige Kasper Larsen, men han bor i Køge, så derfor ser Kris ham kun til turneringerne. Til dagligt træner Kris i Odense med de voksne spillere i klubben eller med sin far. Ingen af hans jævnaldrende kammerater interesserer sig for snooker.

”Mange af mine drenge-kammerater siger, at det ikke er en rigtig sport, men at det bare er en fritidssport, men så siger jeg til dem, det er en rigtig sport. Det er bare ikke en fysisk sport”, forklarer Kris. De andre børn går til badminton og fodbold, og de synes, det er lidt mærkeligt, at Kris stiller op til turneringerne i ”jakkesæt”.

Når Kris skal spille turnering er han iført fine, sorte sko, sorte bukser, hvid skjorte, stribet vest og butterfly. Sådan skal man ifølge reglementet se ud, når man stiller op til turneringerne. De andre turneringsspillere ligner Kris på en prik, men de er bare dobbelt så store, og mange af dem har spillet snooker i flere år, end Kris er gammel.

Kris træner ofte alene i klubben. Han synes for det meste, at træningen er sjov, men til tider kan det godt blive lidt irriterende, hvis tingene ikke lige går, som han vil have det.

”Det kommer an på, om jeg har en god dag eller en dårlig dag. Jeg kan godt lide at træne alene, fordi jeg synes, du får mere ud af det”, forklarer Kris og tilføjer, at hvis han har brug for en modspiller, så ringer han enten til en af de andre spillere i klubben eller til sin far. Så kommer de og spiller med ham. Kris har et klart mål med træningen.

”Mit mål det er, at jeg gerne vil lave 50 inden næste år”, siger Kris og forklarer videre, at det kunne være fedt at rykke op i top 4 på ranglisten, for så får man den bedste lodtrækning i kvalifikationsrunderne. ”Jeg vil gerne helst ligge i top fire, for så skal man møde dem fra tabersiden”.

Kris synes, at der burde blive gjort noget ved, at der ikke er flere børn, der spiller snooker. Han er sikker på, hvis hans jævnaldrende fik lov at prøve spillet, så ville flere være med. Han synes, at DDBU skal prøve at engagere flere unge i spillet.

”Jeg synes helt klart, at DDBU skulle prøve at få nogle skoler herover og prøve at spille. Hvis der så er nogen, der vælger snooker, så kan jeg da godt lære dem et par ting”, foreslår Kris.

Han begyndte selv at interessere sig for billard, efter at han en dag havde besøgt billardklubben Bristol med sin fritidsklub. Han havde deltaget i en lille pool-turnering i fritidsklubben og endte blandt de fem bedste. De skulle så spille finale i Bristol imod andre fritidsklubber. Kris syntes, at billard var sjovt og begyndte derfor at spille kegler i klubben. Efter et år tids og en række andenpladser ved turneringerne, besluttede Kris sig for at kaste sig over snooker i stedet.

I sommers var Kris en uge i Sheffield, England, hvor han sammen med Kasper Larsen besøgte Star Snooker Academy. Her blev de coachet af professionelle trænere sammen med en række andre talentfulde ungdomsspillere fra hele verden. Kris syntes, at det var sjovt at besøge akademiet og få professionel vejledning. Kris kunne godt tænke sig selv en dag at blive professionel snookerspiller ligesom stjernerne på Eurosport.

”Jaeh, hvis jeg får chancen, så kunne det da være sjovt”, smiler Kris og fortæller, at hans yndlingsspillere er Judd Trump og Ronnie O’Sullivan.

 

Der er lukket for kommentarer.