DATOPLAN OG ÆNDRINGER TIL SÆSON 2019/2020

Datoplanen for næste sæson er nu klar og kan findes her.

Der vil komme en række ændringer til kommende sæson, herunder særligt:

1) DTC-turneringerne: DTC-turneringer bliver fremover afviklet som gruppespil med almindelig seedning. Som konsekvens af dette bliver deltagerantallet sat ned fra 32 til 24 (ved DTC i Copenhagen Pool & Snooker House kan der dog være 32 deltagere). DTC-ranglisten udgår. DTC Grand Final udgår også, men bliver erstattet af Grand Final, som er en turnering for top-16 på den ordinære rangliste.

2) Grand Prix: Der vil fremover altid blive afviklet kvalifikation ved Grand Prix-turneringer, såfremt deltagerantallet overstiger 24. Afhængigt af antal deltagere vil henholdsvis 8 eller 16 spillere gå videre fra kvalifikationen.

3) High Break-listen: Ændres fra at tælle breaks over 40 til at tælle breaks over 30.

4) Rengøring af baller og borde: Fra næste sæson har den tabende spiller ansvaret for, at bordet bliver rengjort til den næste kamp, og vinderen af kampen har ansvaret for, at ballerne bliver pudset.

5) Mødetidspunkt: mødetidspunktet for spillere ændres fra at være ved kampstart til at være 15. minutter før kampstart. Det betyder, at hvis man skal spille sin første kamp kl. 10:00, skal man senest møde kl. 09:45. Der vil være 5 minutters opvarmning før hver kamp, uagtet om der er tale om enkeltknockout eller gruppespil, og opvarmningen starter, 15. minutter før en kamp begynder. Er man ikke mødt senest 15. minutter før kampstart, mister man retten til opvarmning. Er man ikke mødt ved kampstart, taber man en frame. Er man ikke mødt senest 15. minutter efter kampstart, taber man kampen.

6) Fejl og miss-reglen: Der indføres en regel om, at der ALTID dømmes fejl og miss, såfremt der ikke er dommer på kampen, og spillerne ikke har tilkaldt en uvildig tredjepart til at agere som dommer. Det betyder, at mindst en af spillerne, FØR stødet udføres, skal tilkalde en tredjepart til at agere som dommer i situationen. Er der ikke tilkaldt en tredjepart, vil der altid dømmes fejl og miss.

7) Udtagelsesranglisten: Som tidligere annonceret træder udtagelsesranglisten i kraft fra den kommende sæson. Det betyder, at udtagelse ikke længere sker via den ordinære rangliste, men via Udtagelsesranglisten, som tæller alle kvartfinalepladser og frem i Grand Prix’er, Grand Final og DM. Udtagelsesranglisten vil blive offentliggjort i løbet af de næste par uger. 8) Nordic Snooker Championship: Danmark er vært ved Nordic Snooker Championship 2020, som afvikles onsdag-lørdag i uge 3. Snookerudvalget håber på, at der er en masse frivillige, som har lyst til at bidrage til, at vi får afviklet et fantastisk mesterskab. Der skal især bruges dommere.

Vi ser frem til at se jer alle i den kommende sæson.