MARTIN SØNDERGAARD NY DANMARKSMESTER!

Efter et vanvittigt mesterskab med et hav af overraskelser kunne Martin Søndergaard fra BK Frem søndag aften hæve medaljen i vejret og kalde sig nyslået danmarksmester i snooker 2017.

Mesterskabet startede ud i første runde med en række af overraskelser. Zahid Naz slog Daniel Ingmer Jallov, den unge Peter Hammer slog Thomas Salling i en fantastisk kamp, Ali Ijaz slog Danny Eriksen i en storsejr, og Mathias Stig Davidsen slog Thomas Bøgeskov Hansen i et utroligt drama, der blev afgjort på de sidste farver i syvende og afgørende frame.

I anden runde stod kongebraget mellem to af favoritterne til titlen. Rune Kampe mødte Daniel Kandi i en kamp, der udspillede sig på højeste niveau. Kandi trak sig ud af kampen med en sejr på 4-1 og skulle i næste runde møde ungdomstalentet Gustav Raffenberg.

Gustav overraskede mod Kandi ved at spille en fænomenal kamp, hvor han holdt nerverne i ro og pottede sig til en flot sejr på 4-2. Samtidigt i en anden kvartfinale stod Martin Søndergaard over for en anden af favoritterne til titlen, Allan Norvark. Martin spillede en fantastisk kamp og endte med at vinde den med 4-2.

Herefter var hele mesterskabet åbent, da samtlige forhåndsfavoritter var slået ud. I semifinalen stod Lasse Petersen, Gustav Raffenberg, Martin Søndergaard og Gilbert Albertsen. Der skulle altså findes en helt ny Danmarksmester for første gang i mange år efter dominans fra Norvark, Kampe og Kandi.

I semifinalerne kunne sidste års nummer to, Gilbert Albertsen, ikke stille meget op mod en velspillende Martin Søndergaard, der kunne gå til finalen med en 5-2 sejr. I den anden semifinale udspillede der sig et spændende opgør, hvor Gustav i sidste ende trak sig ud med en sejr på 5-3.

Finalen startede med at udspille sig lidt nervøst, men efter en kort pause kom begge spillere tilbage og leverede spil i utrolig høj klasse. En af de mest spændende finaler i nyere tid var vi vidne til, og det endte med, at rutinen og solidt spil slog igennem for Søndergaard, der med en 5-3 sejr kunne løfte guldmedaljen i vejret og kalde sig for ny Danmarksmester anno 2017.

Utroligt stort tillykke til alle medaljetagerne. Lasse Petersen og Gilbert Albertsen, der løb med bronze, Gustav Raffenberg, der fik sølv, og Martin Søndergaard, der løb afsted med guldet.

Der blev lavet en række flotte breaks undervejs. Højeste break blev lavet i første runde af Allan Norvark med flotte 97. Breaklisten (breaks over 40) blev som følger:

Allan Norvark: 97, 52, 44
Rune Kampe: 82, 61
Gilbert Albertsen: 66, 46
Lasse Petersen: 65
Daniel Kandi: 63, 60, 49, 49, 47, 43
Martin Søndergaard: 51, 40, 44
Gustav Raffenberg: 50, 40
Tam Dan Thach: 45
Per Micki Christensen: 40

En utrolig stor tak skal lyde til Copenhagen Pool & Snooker House for at lægge lokaler til eventet. Særlig tak til Lasse Petersen for at have oprettet stedet og skabt et fantastisk miljø for udviklingen af dansk snooker og til Henrik Kaj Hansen for, som ny ejer, at videreføre den gode ånd til glæde og gavn for alle og for at kommentere kampene undervejs.

En stor tak skal også lyde til alle de frivillige, der har hjulpet til undervejs!

Særlig tak til John Pedersen, som alle dage har mødt op for at tage fantastiske billeder af alle spillerne.

Særlig tak til dommerne, som har arbejdet utroligt hårdt: Jan Mørch Petersen, Mads Brundbjerg, Andreas Koll Petersen, Hans Peter Roth og Casper Petersen.

Særlig tak til livestreaming-teamet, Mike Hjort Christensen, Henrik Munk og Kent Rifbjerg Erichsen, som har lagt et stort stykke arbejde i at give det mest fantastisk TV set-up nogensinde set i dansk snooker.

Særlig tak til formanden for DDBU, Flemming Busk Knudsen, for at have arbejdet på at skaffe nye klæder op til mesterskabet, så spillerne kunne spille under de bedst mulige forhold, og for at være til stede lørdag og søndag for at opleve det danske snookermiljø på sit højeste.

Særligt tak til alle spillerne for at have trænet op til turneringen, så vi har kunne nyde en masse fantastisk spil og en masse fantastiske kampe.

Særlig tak til alle de tilskuere, der kom ind og kiggede undervejs, og til dem, der var til stede under finalen og ved præmieoverrækkelsen.

Og til sidst; tak til alle, som har hjulpet til undervejs med både små og store ting.

Alt sammen er med til at højne niveauet, skabe god stemning og værdi omkring dansk snooker. Det har gjort det til et fantastisk mesterskab!

Endnu engang et stort tillykke til de nyslåede danmarksmester og ny nummer 1 på den danske rangliste: Martin Søndergaard!

Med venlig hilsen

Per Micki Christensen
Formand for Det Danske Snookerudvalg
DDBU